Zijdezachte pannenkoeken

pan cam 3
Zijdezachte pannenkoeken

Een nieuw jaar een nieuw begin. Ik vierde de jaarwisseling op een strand in Bali en ben net terug in ons koude kikkerlandje. Misschien dat ik daarom niet aangestoken ben met het ik-drink-niet-meer-ga-afvallen-virus. Ondanks dat ik af en toe mijn lovehandles voelde meedeinen tijdens het rennen op het strand. Is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om af te vallen.

Fit dat wil ik wel weer worden. Dus daarvoor ga ik proberen meer te bewegen. Zo heb ik nog wel wat goede voornemens. Met stip op 1 meer tijd doorbrengen met de mensen waar ik van hou. Meteen de was ophangen wanneer die uit de droger komt, voorkomt kreukels zegt mijn oma. De kerstboom aftuigen voordat het februari is, ik heb nog 2 weken. Anyhow, ik dwaal af.

Het is eigenlijk geen goed voornemen maar een doorzettende missie van een gulzigaard. Dit jaar wil ik wederom iedereen verleiden lekker te eten. Vandaar dat ik ook met arges ogen kijk naar alle afvalmethodes die er nu worden toegepast. Dit recept heb ik speciaal gemaakt voor een ieder die al 2 weken als een chagrijnig suikervrij rauwkost kauwende kenau door het leven gaat.

Het zijn heerlijke zijdezachte pannenkoeken. Ze worden zo zacht door het gebruik van karnemelk. Vrees niet, alles wat er in zit is ok. Ik heb er zelfs de sport-yoghurt van Campina voor gebruikt. Dus aan mij zal het niet liggen of de sixpack er wel of niet komt.

pan cam 5 Ingrediënten

 • 135 gram volkorenmeel
 • 1 theelepel baking soda
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • 65 gram Campina stevige yoghurt framboos en rabarber
 • eetlepel maple syrup
 • eetlepel gesmolten boter
 • 125 ml Campina karnemelk
 • 1 ei
 • frambozen
 • roomboter om in te bakken
 • extra maple syrup
 • De rest van de Campina stevige yoghurt framboos en rabarber om mee te toppen
 • anti-aanbakpan

pan cam 2
Recept

10 stuks

 1. Meng de droge ingrediënten in een schaal en de natte in een andere. Meng door elkaar.
 2. Verwarm de pan en smelt er boter in. Maak van 2 eetlepels beslag een pannenkoek. Bak 3 minuten aan de eerste kant en 2 aan de andere kant. Ga door tot het beslag op is.
 3. Stapel ze op elkaar. Top met frambozen, yoghurt en misschien heel stoutmoedig met maple syrup.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *