Klassieke wentelteefjes

klassiek wentelteef 3 Klassieke wentelteefjes

 

 

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Deze zin heb ik vaak toegesproken gekregen. Of het nou waar is of niet. Uiteindelijk vind ik het ontbijt heel belangrijk omdat het het begin van de dag is voor mij en mijn kinderen.

Rembrandt, mijn zoon, wil meestal pannenkoeken, wentelteefjes of eieren met spek. Felina, mijn dochter, gaat voor havermout, gekookte eieren en tosti.

De komende week staat gezond ontbijten voor kinderen op de basisschool centraal. Het is de week van het Nationale School Ontbijt. 500.000 kinderen door heel Nederland beginnen hun dag op school met een gezond ontbijtje.

Ik lijk dan misschien voor sommige een flitsende moeder maar qua eten heb ik een ouderwetse visie. Het is eigenlijk heel simpel. Ik kook zoals mijn oma voor mij kookte. Gewoon met basismiddelen zoals melk, boter, brood, groente en fruit. Natuurlijk ook af en toe een stukje vlees of vis.

Het belangrijkste is dat het met deze simpele producten lekker is te maken. Dat doe je door er wat tijd en liefde in te steken. Het begint iedere dag met het ontbijt. De spark voor ons vuurtje als het ware. Vandaar dat ik het ook echt essentieel vind dat mijn kids de deur uitgaan met een lekker gevuld buikje.

Wentelteefjes zijn een graag geziene gast aan mijn ontbijttafel. Er zitten granen, zuivel, fruit en eiwitten in. Kind blij mama blij!

klassiek wentelteef 8 Ingrediƫnten

2 personen

  • aardbeienjam
  • 2 sneden volkorenbrood
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 60 ml melk

klassiek wentelteef 4 Recept

  1. Verwarm de boter in een koekenpan.
  2. Klop het ei met de melk los.
  3. Week het brood in het mengsel van ei en melk.
  4. Bak aan iedere kant 3 minuten bruin.
  5. Besmeer met de aardbeienjam.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *