Hartige ontbijtmuffins van oud brood

eimuffin 3

Hartige ontbijtmuffins van oud brood

Deze hele week is het Nationaal Schoolontbijt volop in het nieuws. Ruim 500.000 kinderen en hun ouders staan stil bij het belang van ontbijten voor kinderen in de groei. Op een lege tank kan immers niemand lopen, ook onze kinderen niet. Ik weet als geen ander dat het soms een uitdaging kan zijn met de broodtrommels die gevuld moeten worden, de haren die in een staart moeten en de zoektocht naar die ene knuffel die vandaag perse mee moet.

Wanneer je naar de foto kijkt denk je dus misschien jeetje wat een werk. Ik ga wel voor een snelle boterham! Maar het is echt klaar in een handomdraai. Ik vind het uitermate geschikt voor het ontbijt omdat je het in de oven zet terwijl je de kinderen klaar kan maken voor school.

Het is voor jou en je kroost een feestje om de dag zo te beginnen. Deze muffins zien er speels uit en zijn een fijne energiebron door het volkorenbrood, ei en kaas. Ik stuur ze hierna met een gerust hart de klas in wetende dat ze genoeg olie in hun motortje hebben om te spelen en leren.

eimuffin 4 Ingrediƫnten

6 muffins

 • 6 eieren
 • 6 volkoren boterhammen
 • 25 gram gesmolten boter
 • 30 gram geraspte 30+ kaas
 • zout en peper
 • muffinvorm voor 6 muffins

eimuffin 7 Recept

 1. Verwarm de oven op 175 graden.
 2. Vet de muffinvorm in met boter.
 3. Snijd de korsten van het brood. Bewaar deze om paneermeel van te maken.
 4. Rol het brood nog wat platter met een deegroller. Duw in muffinvorm het brood.
 5. Breek in iedere vorm een ei en strooi er wat kaas op.
 6. Zet 18 minuten in de oven. Bestrooi met zout, peper en gehakte bieslook.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *