Geboortetaart

blauwe muisjes boterkoek 1 Geboortetaart

Ik woon sinds kort wegens omstandigheden weer terug in Amsterdam. Ik, als ras Amsterdamse met haar roots in de Jordaan, vind het hier te druk en een rare omgeving geworden. Ik heb het gevoel dat ik overal in mee word gezogen. Er is ook zoveel om je over te verwonderen.

Vol verbazing kijk ik naar de stedelijke jungle. Mannen die geen mannen zijn. Wat is dat met die lange shirts en super gestylde haren? Serieus zij doen nog langer over zich klaar maken dan ik. Om maar over het gedrag te zwijgen wanneer de rekening bij een diner voor twee word gepresenteerd. En nu hou ik mijn lijst heel kort.

Dan de chicks. Het gros komt niet uit mijn stad maar zijn wel Amsterdammers. Ik ben altijd voor gastvrijheid maar kunnen jullie dan ook aub het hart op de tong gaan dragen zoals wij dammers hebben? Van mijn stad geen catwalk maken en onze humor omarmen?

Wat me nog het meeste irriteert zijn die perfecte moeders. Ze zijn gisteren bevallen en de volgende dag helemaal in stijl incluis baby bij de CoffeeCompany aan de latte. For real?! Ga in je bed liggen, huil kraamtranen en zit onder spuugvlekken.

Heimelijk verlang ik er ook naar zo te zijn.Ā Helaas wil het zelfs nu met een 3 en 5 jarige nog steeds niet lukken. Dus dan maar haten. Echter voor de trendy huismoeder is beschuit met muisjes veels te plat. Vandaar deze boterkoek met muisjes.

De boterkoek neemt de heerlijke smaak over van de muisjes. Het knapperige bovenkantje gecombineerd met de boterzachte bodem is uiterst bevredigend.

blauwe muisjes boterkoek 4

Ingrediƫnten

 • geraspte schil van 1 limoen
 • 150 gram suiker
 • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 200 gram bloem
 • 1 eidooier
 • 1 ei
 • 2 eetlepels slagroom
 • 1 pak muisjes
 • quichevorm met losse bodem

blauwe muisjes boterkoek 2 Recept

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Meng de schil, suiker, boter, bloem en eidooier tot een bal met deeg.
 3. Druk aan in de quichevorm.
 4. Klop het ei met de slagroom los. Bestrijk hiermee de boterkoek.
 5. Strooi de muisjes er overheen en druk aan.
 6. Bak 20 minuten.

 

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *