Moes van rabarber met biet

rabarberbietenmoes 2 Moes van rabarber met biet

Er zijn van die gerechten waar je alleen maar weemoed bij kan hebben op het moment dat je eraan terug denkt. Appeltaart met slagroom, chocolademelk en rabarbermoes zijn de eerste die op mijn memorylane voorbij komen. Mijn oma maakte altijd de lekkerste rabarberappelmoes.

Haar commentaar erbij was classic en immer hetzelfde ;”Daar ga je lekker van naar de wc meisje. Eet maar op.” Het zure dat werd verzacht door de berg suiker was iets waar ik even bij de eerste hap doorheen moest. Maar het was altijd een soort toetje bij de hoofdmaaltijd. Ik maak het zelf met iets minder suiker en ik vervang de appelen door bietjes.

Ingrediƫnten

  • 2 voorgekookte bieten
  • 2 stengels rabarber
  • 75 gram suiker

Recept

  1. Breng alles in een pannetje aan de kook.
  2. Laat 10 minuten koken.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *