Cheaters ijstaart met rabarber

rabarberijsbombe 6 Cheaters ijstaart met rabarber

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik voel me een slak. Dit weer laat me heel langzaam voort bewegen. Ik zit in de energie-bespaarstand. Toch wordt het leven met deze temperaturen automatisch belachelijk sociaal.

Van het ene naar het andere terrasje drankjes doen. En ja er moet gegeten worden. Ik word zo blij van al die get togethers in parken en op het strand. Het is eigenlijk de leukste manier van afspreken. Iedereen neemt wat mee, je eet samen en je spreekt je vrienden. Als iedereen één gerecht meeneemt is de druk ook niet zo hoog en ben je lekker goedkoop uit.

Ik had laatst nog wat moes van rabarber en biet over en wilde daarmee het dessert maken voor een picknick. Het mocht niet teveel tijd kosten dus heb ik een cheaters ijstaart gemaakt. Deze kan je ook met andere fruitmoes eventueel maken. Het enige wat echt nodig is een nacht in de vriezer.

rabarberijsbombe 8 Ingrediënten

  • 250 gram moes van rabarber en biet of andere fruitpuree
  • 1,5 liter roomijs
  • 1 eetlepel vodka
  • kom met een inhoud van 2 liter bekleed met plastic folie

rabarberijsbombe 3 Recept

  1. Zet het ijs 15 minuten voor gebruik buiten de vriezer.
  2. Meng de helft van de rabarbermoes met de helft van het ijs. Druk dit aan de zijkanten van de kom en zet weg in de vriezer.
  3. Doe de eetlepel wodka bij de rest van de rabarbermoes en meng. Dit gaat in het midden van de kom.
  4. Dek de fruitlaag af met de andere helft van het roomijs. Verpak de kom met bakpapier en laat een nacht in de vriezer staan.
  5. Wanneer je het meeneemt naar een picknick verpak het dan in een paar lagen aluminiumfolie.

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *