Rabarber roosteren

rabarber roosteren 1 Rabarber roosteren

Scheiden is lijden. Het is een bekend gezegde en ik ondervind het aan de levende lijve de laatste tijd. Na een huwelijk van bijna 2 jaar en een relatie van 8 jaar is de koek op. Ik ben vanaf nu een single mom die veel te veel eten kookt. Mijn arme kinderen krijgen ieder diner een hoeveelheid eten opgediend die buiten proportie is. Ik moet toch wat met al die recepten die ik test.

Ik heb getwijfeld om hier zo open over te schrijven. Aangezien het een privé aangelegenheid is. Maar de essentie van koken is als je het mij vraagt liefde en creativiteit. Beide gebieden zijn nu onderhevig aan een zware storm. Ik moet mezelf dan ook echt af en toe een schop onder mijn kont geven om de keuken in te duiken en te koken.

Laatst heb ik in mijn voormalige moestuin samen met mijn dochter de rabarber geoogst. Dit was zo mooi en warm om samen met haar te doen dat ik er onmiddellijk een rabarber-kook-weekend aan vast heb geplakt. Het inspireerde me weer als vanouds. Dus de komende blogs gaat het louter om deze groente. Vandaag eerst een basis recept om de rabarber te roosteren. Op deze wijze wordt het niet meteen moes maar kan je de stengels ook in bijvoorbeeld salades verwerken.

Ingrediënten

  • 2 stengels rabarber in stukken
  • 3 eetlepels suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 sinaasappel in parten

rabarber roosteren 2 Recept

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng de ingrediënten en verpak in aluminium folie. Het pakketje moet goed dicht zitten.
  3. Rooster 25 minuten op 180 graden.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *