Mijn ultieme zomerse salade

zomerse salade 3

Mijn ultieme zomerse salade

Het is officieel de zomer begint zondag echt. De verwachtingen zijn dat de temperaturen tegen de 30 graden oplopen. Ik krijg het er nu al warm van.

Waar veel dames in mijn omgeving zich zorgen beginnen te maken over hun bikinilijf. Daar maak ik me druk over wat er allemaal wel niet gekookt moet worden. Er zijn zoveel mooie vruchten en groentes in seizoen. Waar gaan we het eten? Welke ijssoorten zal ik allemaal draaien. Mijn hoofd draait overuren.

Het is immers de zomer van de foodlovers. Eten maak je samen maar beleef je ook samen. Ik heb zoveel vriendinnen die amper een ei kunnen bakken maar wel met glinsterende ogen smullen. Eten is in mijn ogen een beleving een moment waarop je herinneringen samen creëert. De zomer is met zijn lange avonden en het heerlijke buitenleven hier het uitgelezen seizoen voor.

Deze salade is super easy en op iedere plek te maken. Het geheim zit in de crema di balsamico. Dit is een balsamico azijn die ingedikt en zoeter is gemaakt met karamel. Koop een fles je krijgt er geen spijt van.

zomerse salade 1 Ingrediënten

2 personen

  • 1 buratta, in stukjes gescheurd
  • eetlepel gepelde pistachenoten, fijngehakt
  • crema di balsamico
  • 2 handen tamme spinazie, gewassen
  • 8 aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • blaadjes van 5 takjes munt, fijngesneden
  • zout en peper

zomerse salade 24 Recept

Meng alle ingrediënten.

Eet op in het zonnetje.

Met een goed glas wijn.

Print dit artikel

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *