Moonpie: een bijzonder Amerikaanse koekje

Recept Moonpie: bereidingswijze

Bij Micklethwait Craft Meats in Austin, USA, kwam ik zo’n bijzonder taartje tegen, dat mijn aandacht voor hun beroemde brisket bijna naar een tweede plaats degradeerde. En dat terwijl ze daar juist het vakmanschap van de slow BBQ zo immens goed beheersen…

Maar dat taartje, dus. Moonpie heette het. Niet te verwarren met Mooncake, dat een traditioneel Chinees gebak is. Tussen de Moonpie en mij was het liefde op het eerste gezicht. De kleverigheid van de marshmallow en het knapperige van het koekje, dat zich verbergt achter de chocoladelaag, betoverde mijn smaakpapillen. En die betovering wil ik graag met je delen.

Probeer het eens en laat je verleiden door de heerlijke combinatie van smaken. Ik heb een heel makkelijke versie voor je gemaakt. Je kunt natuurlijk de koekjes en marshmallow zelf maken. Maar met deze versie ben je binnen een kwartier klaar.

Moonpie recept

3.91 van 11 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 15 portie(s)
Calorieën 214 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 g pure chocolade
  • 75 g kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 10 marshmallows
  • 1 rol circa 30 theebiscuits
  • 150 g gezouten pinda’s

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie. Smelt in een ander pannetje op heel zacht vuur de suiker; roer niet, maar swirl de pan wel af en toe. Zorg dat de suiker niet verbrandt, maar een heel lichte siroop wordt.
  • Klop ondertussen met een elektrische mixer in een brandschone kom de eiwitten stijf. Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Laat 10 minuten draaien met een elektrische mixer.
  • Doe de marshmallows in een magnetronbestendige kom en zet 30 seconden op 900 watt in de magnetron. Voeg de gesmolten marshmallows vervolgens toe aan de mixer met het eiwit en suiker, draai even door en zet de mixer uit.
  • Lepel wat van de marshmallow-meringue op een koekje, leg een ander koekje erbovenop zodat je een soort sandwich krijgt, en druk voorzichtig aan. Haal de gevulde koek met een vork door de gesmolten chocolade en leg op een vel bakpapier. Versier eventueel met gezouten pinda’s. Herhaal dit met alle koekjes tot je vulling op is. Bewaar in de koelkast (of eet ze allemaal in één keer op…).

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 214kcalKoolhydraten: 20gProteine: 5gVet: 14gVerzadigde vetten: 6gTrans Fat: 1gCholesterol: 1mgNatrium: 20mgKalium: 228mgVezels: 3gSuiker: 13gVitamine A: 8IUCalcium: 26mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.