Geroosterde druiven met kip

druiven met kip 2 Geroosterde druiven met kip

Ik ben je mijn excuses verschuldigd. De afgelopen drie weken die ik in Amerika doorbracht heeft blog-verwaarlozing veroorzaakt. Waar ik nooit had gedacht een verzaker te zijn. Ben ik dat dus wel geworden. Schrale troost; ik was in de USA om een heerlijk programma op te nemen over foodtrucks.

Ik heb me net zo rond gegeten als de wielen van de rijdende keukens die ik bezocht. De reis heeft me drie verschillende staten doen bezoeken en met veel gepassioneerde chefs laten eten. Mijn ervaringen kan je vanaf 29 mei om 1800 uur op 24kitchen volgen.

Inmiddels ben ik terug in Nederland wat het gemis van mijn kids heeft beƫindigd. Daar bovenop ben ik niet meer overgeleverd aan de hoeveelheden witte koolhydraten, vet en suiker die Amerika je bijna dwingt te eten. Ik weet dat dit uit mijn mond raar klinkt maar ik wil licht en gezond minimaal een week. Vandaar dit simpele smaakvolle recept. Maak er een groene salade bij. Doe eens gek!

druiven met kip 5 Ingrediƫnten

 • 4 kippedijen zonder vel
 • tros blauwe druiven
 • theelepel chili-vlokken
 • theelepel venkelzaad
 • theelepel komijnzaad
 • sap van een halve citroen
 • olijfolie
 • zout en peper

Recept

 1. Maal de komijn- en venkelzaad fijn in een vijzel.
 2. Marineer de kip in de citroensap en kruiden. Zet minimaal 30 minuten weg.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Leg de druiven op een bakplaat en besprenkel deze met olijfolie en strooi er zout en peper over.
 5. Maak de kip af door deze in te wrijven met olijfolie, zout en peper. Leg naast de druiven.
 6. Zet 25 minuten in de oven.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *