Een klein kijkje in mijn leven als veelvraat….

24pers1 Een klein kijkje in mijn leven als veelvraat….

Gesponsord door Campina

Een tijdje terug werd ik benaderd door Campina met de vraag of ze me even mochten spreken. Nieuwsgierig van aard als ik ben kon ik dit niet weigeren. Het gesprek ging al snel over taart, sport en de ware reden achter deze blog. Lees mee!

”Mijn leven is één grote kroket”

 

De gulzige eetliefhebster Miljuschka begon op negentienjarige leeftijd als presentatrice bij muziekzender TMF. Tijdens de drie jaar als VJ en anderhalf jaar als actrice in de soapserie ‘Onderweg Naar Morgen’ kookte ze al veel en vaak voor de tv-crew. Maar vanaf het moment dat ze zes jaar geleden zwanger raakte wilde ze eigenlijk alleen nog maar koken. Ze stortte zich fulltime op het moederschap en ging ook vol voor haar grote liefde: Eten! Ze vertelt Campina over haar vuistregel en is ontwapenend eerlijk over haar sportgedrag.

 

Op haar blog gaat lekkerbek Miljuschka helemaal los: “Ik vind het gewoon altijd fijn om een mooi verhaal te vertellen. Het delen van recepten, verhalen en foto’s is heel bijzonder. Mijn blog is een visitekaartje, het verlengstuk van mijn keuken en mijn digitale culinaire dagboek.”

 

MjamMjam ipv TomTom

Miljuschka is altijd al geobsedeerd geweest door eten. Je kan haar vertellen welke straat ze in moet en ze verdwaalt: “Maar als je me vertelt dat het bij die slagerij links is en die Turkse groenteboer rechts en dan weer bij dat ene bonbonwinkeltje rechts… dan vind ik het! Ik ben gewend mezelf te navigeren door het leven via eten. Eten is iets heel primitiefs, het is de basis van alles. Je mag helaas maar 3 tot 6 keer per dag iets eten. Ik kan ook echt niet meer op maar dat vind ik heel jammer. En voor mensen koken is helemaal bijzonder een hoge vorm van liefde. Je creëert een herinnering als je mensen voedt.”

 

Moeder Koe en dat blokje kaas

Miljuschka kookt en blogt volgens een grappige vuistregel en een goed gevoel voor verhouding. Maar vooral vanuit een gezonde passie voor lekker eten: “Als het geen moeder heeft is het niet te eten! Groente komen van Moeder Aarde, melk van Moeder Koe en het vlees komt van een beest dat weer een kind van een moeder is. Dat is een vuistregel die ik hanteer! Het belangrijkste daarnaast is een gevoel voor balans. Als je hier in Nederland Thais bestelt dan krijg je bijvoorbeeld van die bakken met tachtig procent vlees, twintig procent groenten en ook nog een hele bak rijst. Als ik het zelf maak dan is het tachtig procent groenten, twintig procent vlees en heel klein beetje rijst. Omdat ik wel iets meer dan gemiddeld weet van eten, wijk ik sneller af van de schijf van vijf. Maar groente, fruit en zuivel ontbreken eigenlijk nooit. Voor een grote doelgroep die opgroeit met weinig kennis van eten is die Schijf Van Vijf met vooral De Grote Drie groente, fruit, zuivel een hele goede basis. Ik lust alle groentes en fruit en ben echt fan van zuivel. Ik ben dol op boter, kaas, room en roomkaas. Mijn koffie kan niet zonder melkschuimlaag en ik heb een enorm zwak voor cheesecakes. Ook hou ik heel erg van die wat dikkere yoghurt, daar doe ik dan wat zelfgemaakte granola bij. Ik mocht voor een medicijnenkuurtje een keer anderhalve week geen zuivel. Hahaha, nou die tien dagen waren een teistering. Alleen een blokje kaas al miste ik enorm.”

 

‘Ik eet zo belachelijk veel’

Hoewel ze er met haar lichaam en geest enorm van geniet, is sporten geen vanzelfsprekendheid voor Miljuschka. En al zeker geen hobby. To put it mildly….“Bewegen is heerlijk maar sporten zit hem voor mij niet alleen in het naar de sportschool gaan en aan die gewichten hangen. Ik vind het heel fijn om naar buiten te gaan, te fietsen en te wandelen met de kinderen door het bos te rennen. Ik ben de hele dag aan het sjouwen met kinderen en als je veel kookt ben je ook met zware pannen bezig..hahaha, ik praat het een beetje goed, ik sport wel maar het kan beter. Het sporten is ook echt nodig voor iemand die zo ongelooflijk van eten houdt als ik. Juist als ik sport loopt eindelijk mijn hoofd een beetje leeg. Het is één van de weinige momenten dat ik niet nadenk. De essentie van goed sporten is ook dat je je overgeeft aan je lichaam dat die inspanning moet leveren. Ik heb het idee dat je onbewust dan toch je gedachten ordent. Mijn daadwerkelijke motivatie om te sporten komt totaal voort uit lichaamsbehoud. Ik eet zo belachelijk veel! Sommige mensen kunnen na afloop van het sporten dan een kroketje nemen, daar lach ik om… Mijn leven is een grote kroket! Om te zorgen dat ik op mijn vijftigste geen 360 kilo weeg is sporten voor mij essentieel. Hahaha. Laat ik eerlijk zijn. Als ik zou kunnen eten zonder dat ik daar dik van zou worden zou ik nooit meer 1 stap in de sportschool zetten.”

 

Wil je weten hoe andere bloggers sterk & fit blijven? Lees https://eurosparen.campina.nl/sterkmetcampina?utm_source=Food%20my%20Favorite%20dish&utm_medium=Blog&utm_campaign=Sterk%20met%20Campina%201
het interview van Campina met o.a. Caroline van Women’s Health.

 

 
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *