Paastaart met advocaat

paastaart 2 Paastaart met advocaat

Sommige gelegenheden roepen associaties op die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Advocaat en Pasen is daar eentje van. Ik kan me goed herinneren dat de glaasjes advocaat met slagroom gretig aftrek vond bij de bejaarde delegatie op het paasfestijn.

Mijn interesse naar dat heerlijke uitziende goedje was groot. In mijn fantasie moest dat wel het meest lekkere wolkachtige tongstreling zijn die er bestond. Op zes jarige leeftijd kreeg ik het voor elkaar een glaasje advocaat met room weg te kapen in de keuken. Stiekem achter het bed van mijn oma maakte ik het soldaat. Gek genoeg vond ik het toen al lekker.

Deze herinnering is de basis voor de taart. Het resultaat is zijdezacht en in mijn geval nostalgisch.

paastaart 5 Ingrediënten

 • 200 gram advocaat
 • 200 gram roomkaas
 • 75 gram poedersuiker
 • 2 eiwitten
 • 4 blaadjes gelatine
 • 100 ml slagroom
 • 150 gram cantuccini
 • 50 gram gesmolten boter
 • paasversiersels

paastaart 4 Recept

 1. Bekleed een springvorm van 22 centimeter met bakpapier.
 2. Week de blaadjes gelatine in koud water.
 3. Vermaal de cantuccini.
 4. Meng de koekkruim met de gesmolten boter in de springvorm en druk aan.
 5. Roer de roomkaas met de advocaat en poedersuiker los.
 6. Verwarm de slagroom. Knijp de gelatine uit en los op in de slagroom. Roer dit door door het roomkaasmengsel.
 7. Sla de eiwitten stijf. Vouw deze voorzichtig door de vulling.
 8. Stort de vulling op de koekbodem en zet 4 uur in de koelkast.
 9. Versier met chocolade eieren en andere paasachtige feestelijkheden.

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *