Een zoete snack: klepon

1146189_587196874664319_908018873_o

Een zoete snack: klepon

Deze heerlijke kokosballetjes gevuld met palmsuiker aten we vaak als toetje, of gewoon tussendoor als je er zin in had. Het is even wat werk, maar moeilijk is het niet! Doet het leuk op verjaardagen.. Hierbij een recept voor ongeveer 20 balletjes. Mocht je meer willen dan kan je gewoon het recept verdubbelen.

Ingrediënten

 • 100ml kokosmelk
 • 100 gram ketanmeel, dat is kleefrijstmeel
 • 1 schijf gula djawa, palmsuiker ongeveer 50 gram
 • 4 eetlepels geraspte kokos
 • 1 flesje groene pandan extract
 • Snufje zout

  DSC_0089 Recept

 1. Je begint met het stomen van de kokos samen met wat zout, dit moet wat zachter worden. Zet een pan met water op, liefst een soeppannetje, die je tot driekwart kan vullen met water.Breng dit water aan de kook.
 2. Wat je ondertussen doet is de gula djawa in een vijzel fijnmalen.
 3. Doe het ketanmeel en kokosmelk in een mengkom, samen met wat druppels van de pandan extract. Het mag mooi groen worden. Blijf dit goed door mengen zodat het een droge, gladde bal. Als het plakt doe er dan wat meel bij. Dat is beetje op gevoel..
 4.  Draai nu kleine balletjes van het deeg, zie foto.. Maak er een kuiltje in en leg wat van het palmsuiker hierin. Draai nu weer dicht als een bolletje, ga door totdat het deeg op is.. Uiteraard!
 5.  Oke! De balletjes zijn klaar, kook deze gaar in het kokende water. Nu wordt het leuk.. Als ze naar boven komen drijven, dan zijn ze gaar! Haal ze gelijk door de gestoomde kokos.. En ze zijn ready to serve. Bijt in één keer kapot, voor een ware smaaksensatie!
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *