Ninja turtle pasta

ninja turtle pasta 5 Ninja turtle pasta

Ik denk dat één van de meest gevoerde gesprekken op het schoolplein gaat over eten. Bezorgde moeders die bij elkaar informeren hoe ze toch broccoli naar binnen moeten krijgen bij hun nageslacht. Vaders die stoer claimen dat hun kind de tafel niet mag verlaten tot het bord leeg is. Dit natuurlijk onder de noemer; je zal eten wat de pot schaft.

Ik denk dat er uiteindelijk geen juiste pasklare oplossing is. Je gaat gewoon mee in de grillige stroom van het opgroeien van jouw kind en probeert daarin paal en perk te stellen. Trust me ik haal alles uit de kast. Mijn moestuin-avontuur ga ik toch weer ieder jaar aan omdat ik weet dat mijn kleine spruiten het prachtig vinden. Ze eten de courgettes alsof het gebakjes zijn van Holtkamp. Dus misschien ligt daar wel een gedeeltelijk antwoord maak ze deel van het proces.

Maar soms denk ik ook gewoon dikke doei. Ik lever niet in aan vitamines. Ik ben een listig moedermens door ze te verstoppen. Deze mac ’n cheese verbergt de broccoli. Ik serveer ze met Ninja turtles want die hebben mijn huishouden overgenomen en het past bij de beleving van de kleur.

Geen enkel piepje komt er uit die belhamels wanneer ik dit op tafel zet. Welgeteld met een kwartiertje is iedereen gevuld. Waarna ik gelukzalig de afwas doe.

ninja turtle pasta 4
Ingrediënten

 • 4 eetlepels boter
 • 4 eetlepels bloem
 • 600 ml volle melk
 • 1 eierdooier
 • 1 ei
 • 1 grote broccoli, kort gekookt en fijngehakt
 • 150 gram cheddar, geraspt
 • 150 gram parmezaan, geraspt
 • eetlepel mosterd
 • zout en peper naar smaak
 • 400 gram macaroni
 • optioneel theelepel truffeltapenade

Recept

 1. Kook de pasta gaar en bewaar 1 kop kookvocht.
 2. Verwarm de oven op 180 graden.
 3. Smelt de boter in een grote ovenvaste pan. Doe de bloem erbij en bak deze een minuut of 3. Dit is de roux
 4. Giet de melk langzaam bij de roux. Wacht iedere keer totdat deze is opgenomen door de boter en bloem voordat je er weer melk bij giet. Dit is de bechamelsaus.
 5. Klop het ei en de eierdooier los. Giet er een beetje belhamel bij en klop weer los. Giet in de pan.
 6. Doe de kaas, broccoli, mosterd, eventueel truffeltapenade, zout en peper in de pan. Roer door tot alle kaas is opgenomen en gesmolten.
 7. Doe de pasta erbij met het vocht. Meg het geheel. Zet het 20/25 minuten in de oven.
 8. Ninja turtles erop klaar!
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *