Mozzarella boerderij

mb1 Mozzarella boerderij

Ik kan het vinden van mooie producten echt als een kleine mini vakantie zien. Hoppa kids in de auto, provincie uitzoeken en gaan. Als je goed oplet zijn er zoveel mooie adresjes te vinden waar je direct van de maker het product kan afnemen.

mb4 Zo kwam ik een tijdje geleden terecht bij de Buffola farm in  Denekamp. Voorheen een varkensboerderij maar met het oog op inkomsten en een goed gevoel voor avontuur besloten de eigenaren het roer om te gooien. Via een oproep op Twitter kwamen ze aan een in Groningen gevestigde Italiaan die ze meerdere malen per week helpt mozzarella te maken. Waar social media al wel niet goed voor is.

Het is een familiebedrijf waar je altijd welkom bent voor een rondleiding. De buffels zijn indrukwekkende maar lieve beesten. Het winkeltje wat eraan vast zit is gevaarlijk voor de portemonnee. Ze verkopen heerlijke worsten van buffelvlees, Caciocavallo, primosale en andere schattige hebbedingen.

mb10 De mozzarella is heerlijk. Zo lekker dat ik ze alle vier in de auto heb opgegeten vandaar geen foto. Wees gerust de betere traiteurs verkopen ze ook. Zoals bijvoorbeeld Feduzzi in Amsterdam.

 

mb9

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *