Vis in zoutkorst

vis in zout 7
Vis in zoutkorst

Anna is één van mijn beste vriendinnen. Ik ken haar al 25 jaar. Ze was de ceremoniemeester van mijn bruiloft. Ze wijst me terecht wanneer ik fout zit. Omarmt me in tijden van verdriet. Misschien nog het belangrijkste; ze accepteert me totaal voor wie ik ben. Alle lelijke randjes, nare trekjes maar ook kwaliteiten.

Zij is mijn 112. Alleen is het altijd wel een prestatiemoment als ze komt eten. Keukenprinsessen zo heette haar cateringbedrijf. Anna tovert net zo met eten als met woorden. De laatste keer besloot ik over te gaan tot keukentafel-theater in de vorm van een vis in zoutkorst.

Je hebt er in principe geen omkijken naar. Handig als je zoals ik die avond nog bijgerechten en 60 pannenkoeken voor school van de kids moet maken. Ondertussen kan de wijn vloeien en het gesprek vorderen.

vis in zout 11

Ingrediënten

 • 1,5 kilo grof zeezout
 • 5 eiwitten
 • dille of andere kruiden
 • citroen in plakjes
 • wilde zeebaars
 • zout en peper

vis in zout 9 Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Vul de zeebaars met kruiden, citroen en breng op smaak met zout en peper.
 3. Meng het zout met de eiwitten.
 4. Verpak de vis in het zout in een ovenschaal.
 5. Zet 35 minuten in de oven.
 6. Sla de korst stuk met een hamer. Maak de vis schoon. vis in zout De aftermath…… vis in zout 3
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *