Shakshuka

ei tomaat 5 Shakshuka

Ken je dat gevoel dat je soms terug wilt kruipen in de baarmoeder? Ik ben een ontzettend mama-kindje. Dus wanneer het weer te lang grijs blijft of ik een flinke kater heb verlang ik naar mijn moeder. Gewoon weer even haar kleine meisje te zijn in plaats van de verantwoordelijke ouder en vrouw. Ja ik ben een melancholische sukkel.

Soms krijg ik haar dan zover om naar me toe te komen. Als ik dan ook nog een paar keer met mijn ogen knipper maakt ze prutje voor me. Een culinaire jeugdherinnering bij uitstek. Dat is zo simpel als tomaten gebakken met ei op toast.

Zelf pak ik graag iets meer uit en dat schijnt shakshuka te heten. Daar werd ik op gewezen door een volger op instagram. Ik zie het als de ultieme manier om af te komen van dat laatste stukje paprika en tomaten. Fijne bijkomstigheid is dat je meteen de dag begint met groente en eiwitten.

ei tomaat Ingrediƫnten

 • 1 rode ui, fijngesneden
 • 1 teen knoflook, fijngesneden
 • 1 theelepel ras el hanout
 • 1 groene peper, fijngesneden
 • 1/2 rode paprika, in blokjes
 • blikje tomatenblokjes 400 gram
 • bosje koriander
 • 6 eieren
 • zout en peper
 • olijfolie

ei tomaat 3 Recept

 1. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.
 2. Voeg de ras el hanout, knoflook en parika toe en bak weer 5 minuten.
 3. Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.
 5. Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
 6. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
 7. Knip er wat korianderblaadjes overheen. Serveer met brood, pita of gewoon zo.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *