Passievruchten-curd

passie cheesecake 3
Passievruchten-curd

Ik vraag me met regelmaat af hoe het toch kan dat een vakantie voor mij en het gezin onbetaalbaar is. Terwijl exotisch fruit voor een prikkie te koop is. Die moeten toch ook een hele reis afleggen? Nou weet ik ook wel dat daarbij het credo massa is kassa. Dat de vruchten tevens onrijp aan hun reis beginnen en dat de reis vast niet zo snel gaat als ik voor mezelf zou wensen.

Toch verlang ik naar een strand waarop ik met mijn billen bloot melk drink uit een kokosnoot. Voorlopig dat zit er nog even niet in. Dan maar iets exotisch in mijn mond. Passievruchten-curd is een gulden middenweg. Het is romig, zoet en tropisch. Heerlijk voor op brood, in en op taarten.

passie cheesecake 7
Ingrediƫnten

 • 170 ml passievruchtenpulp
 • 1 theelepel citroensap
 • 175 gram boter
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 5 eierdooiers

Recept

 1. Doe alles in de pan behalve de eierdooiers.
 2. Laat op half hoog vuur alles samen smelten.
 3. Klop in een kom de eierdooiers los.
 4. Doe het warme passievruchtmengsel geleidelijk bij de eierdooiers en meng.
 5. Giet het mengsel terug in de pan en laat 7 minuten zachtjes koken.
 6. Doe in een schone pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Het blijft ongeveer 2 weken goed.

Print dit artikel

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *