Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

stroopwafelcake 1 Ik ben een absolute sucker voor aanbiedingen. Het is een heel gek effect wat een bordje special offer of doorgestreepte hoge bedragen met me doen. Zo heb ik ooit is een asymmetrische leren rok aangeschaft in de Cornelis Schuytstraat.

Hij was van 1549 euro afgeprijsd naar 450 euro. Daar had ik al alarmbellen moeten horen. De verkoopster was heel behulpzaam om de rok aan te doen en complimenteus. Ik liep er als een bambi met open ogen in.

Eenmaal thuis is het me nooit meer gelukt om het kledingstuk aan te krijgen. En nee, dit ligt niet aan alle taartjes die ik eet maar aan de onmogelijkheid van de rok. Het heeft inmiddels een plaatsje gekregen in de lappenmand waarvan mijn kids tenten bouwen.

Nu bescherm ik mezelf al aardig om niet naar winkels te gaan tijdens sale periodes of naar sample sales. De supermarkt kan je nu eenmaal niet vermijden. Zo wilde het laatst dat ik met een merkwaardig product opgescheept zat; stroopwafelvla.

Gelukkig heeft ieder nadeel z’n voordeel. In dit geval deze makkelijke, goddelijke stroopwafelcake.

Ingredienten

1 pak stroopwafelvla

500 gram griesmeel

4 eieren

250 ml zonnebloemolie

200 gram suiker

2 theelepels bakpoeder

200 gram mini stroopwafels

groot rechthoekig bakblik of ovenschaal

Recept

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet het bakblik in en bestuif met wat griesmeel.

Meng de suiker, olie en eieren.

Voeg daarna de bakpoeder, vla en griesmeel toe.

Giet het beslag in het bakblik en steek aan de bovenkant de stroopwafels erin.

Zet een uur in de oven.

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *