Stoofperen

stoofpeertjes 3 Stoofperen

Ik ben mede opgevoed door mijn oma. Ze is een struise jordanese vrouw die een aardig potje klassiek kan koken. Tot die klassiekers behoren de rode stoofpeertjes. Ze maakt deze met grenadine en absoluut geen wijn, haar aversie tegen alcohol reikt ver.

Ik kan oma’s klassieke keuken ontzettend waarderen. Zo bel ik haar nog altijd voor kippensoep wanneer ik ziek ben. Maar toch miste ik vaak die bijzondere touch. Vandaar dat ik zelf thuis ging experimenteren met stoofpeertjes. In de loop der jaren heb ik aardig wat verschillende stoofperen recepten ontwikkeld.

Deze peertjes zijn wit, op smaak gebracht met vanille en chai.

stoofpeertjes 1

Ingrediƫnten

 • 1,5 kilo stoofperen
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • fles witte wijn
 • 2 zakjes chai thee
 • 1 vanillepeul

Recept

 1. Maak de stoofperen schoon.
 2. Doe de wijn met de suiker in de pan en breng aan de kook.
 3. Draai het vuur uit en doe de theezakjes in het vocht. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
 4. Snijd de vanillepeul open en schraap de zwarte merg eruit.
 5. Doe de vanille en stoofperen in de pan.
 6. Haal de theezakjes eruit. Knijp even goed het vocht eruit.
 7. Breng op nieuw aan de kook en laat pruttelen totdat de peertjes zacht zijn.

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *