Slaschuitjes met pittige kip

slasschuitjes met kip 4 Slaschuitjes met pittige kip

Mijn favoriete uitspraak is;”Ik heb louter spijt van de dingen die ik niet gegeten heb.” Over het algemeen is dat waarheid maar bij vlagen word ik overvallen door overbelasting. Dan kan koken mij echt tegenstaan, proef ik slechts een nieuwe cheesecake en fantaseer ik over groene smoothies.

Dit is een gevolg van een onbedwingbaar verlangen naar alles te proeven en leren over eten. Ik vergeet gulzigheid daar valt ook veel aan te wijten. Een magisch toetje van chef Benny van restaurant Bak wees me daar weer eens op.

Het was tovenarij van de eerste culinaire orde. Ben je er klaar voor? Hou je vast. Crumble van kinnebak met karamelijs en meringue van mierikswortel. Kippenvel kreeg ik ervan en natuurlijk at ik niet één maar twee borden.

De dag erna had ik geen zin in ontbijt omdat ik wist dat het in het niet zou vallen bij het laatste wat ik had gegeten. In de middag kreeg ik toch echt trek. Uit schuldgevoel naar al die broeken die bijna weer plaats moesten maken voor een maat groter maakte ik iets lichts. De pittigheid deed de weemoedigheid en melancholiek enigszins vervagen.

slachuitjes met kip Ingrediënten

 • eetlepel nuoc nam
 • 3 eetlepels sojasaus
 • theelepel 5 spices
 • rode peper, schoongemaakt en fijngesneden
 • sap van een limoen
 • theelepel sesamolie
 • 500 gram kippendijen zonder bot en vel in stukjes
 • 2 struikjes little gem

Recept

 1. Marineer de kip een half uurtje in alle ingrediënten behalve de little gem natuurlijk.
 2. Bak de kip gaar.
 3. Vul de blaadjes van de little gem met de kip.
Print dit artikel

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *