Kweeperen tarte tatin

kweeperen tarte tatin 1 Kweeperen tarte tatin

De underdog trekt altijd mijn aandacht. Vandaar dat ik, wanneer ze in het assortiment bij mijn Turkse groenteboer zijn, met een kweepeer thuis kom. Ze is een toffe peer maar niet eentje waar je onmiddellijk de tanden in kan zetten.

Dat heeft ooit mijn toenmalige 1 jarige dochter aan levende lijve ondervonden. In haar poging tot helpen met uitpakken onderwerpt ze namelijk ook menige boodschap aan een test. Zo ook de kweepeer. Er kwam bijna net zo een leuke grimas tevoorschijn als wanneer je jouw baby laat kennismaken met citroen. Dat is trouwens iets wat iedere ouder zou moeten doen.

Het schijnt dat de pitjes van de kweepeer een medicinale werking heeft. Heb je een buikgriep? Kook dan de pitjes en maak met het kookvocht thee. Don quizote schijnt zelfs naar de kweepeer hebben gegrepen in tijden van leegloop.

Anyhow de kweepeer hoe maak je die nou klaar. Het is heel simpel; ze moet verwarmd worden om lekker te zijn. Het is heerlijk in een tajine met lamsvlees maar ik gebruik haar toch het meest in toetjes. Deze tarte tatin is simpel, lekker en hartverwarmend.

kweeperen tarte tatin Ingrediƫnten

 • 1 kweepeer, geschild en in parten
 • 4 eetlepels (rozen)suiker
 • 2 eetlepels roomboter
 • rol kant en klaar bladerdeeg
 • ei
 • tarte tatin vorm of een ovenschaal met vuurvaste bodem

kweeperen tarte tatin3 Recept

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Zet de vorm op het vuur en smelt de boter erin.
 3. Bak de kweeperen zachtjes en strooi er de suiker overheen.
 4. Zet het vuur uit en dek de bovenkant af met bladerdeeg.
 5. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
 6. Zet de vorm 15 tot 20 minuten in de oven
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *