Glutenvrije cheesecake

Glutenvrije cheesecake

pecan cheesecake 6 Ik weet dat dit enigszins gevaarlijk is om te zeggen tegen een modieus publiek maar ik heb moeite met de eettrends. Wanneer ik een etentje organiseer voor mijn vrienden, komt er een hele gebruiksaanwijzing aan te pas voordat we überhaupt aan tafel zitten.

Vegan, glutenvrij, lactose intolerant zijn de woorden die naar me toe worden geslingerd over de telefoon. Het is voor een brood verorberend type met een neiging naar vetzucht als ik best ingewikkeld daarvoor een diner samen te stellen.

Aan de andere kant is het ook uitdagend om eten vanuit een andere hoek te benaderen dan ik gewend ben. Het resultaat is soms verbluffend lekker. Zoals deze glutenvrije cheesecake.

pecan cheesecake 3 Ingrediënten

 • 250 gram pecannoten
 • 5 eetlepels maple syrup
 • 1 eetlepel bruine basterd suiker
 • blikje gecondenseerde melk
 • 300 gram roomkaas
 • 100 ml slagroom

pecan cheesecake 8 Recept

 1. Doe de pecannoten met de suiker en maple syrup in een pan op het vuur. Laat het 3 minuten bubbelen. Haal van het vuur af.
 2. Bekleed een bakvorm van 24 centimeter met bakpapier.
 3. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine of hak ze in kleinere stukjes. Je wil dat er her en der wel grotere stukjes noot overblijft.
 4. Verdeel de notenmassa over de bodem en druk aan.
 5. Klop de slagroom, gecondenseerde melk en roomkaas tot een geheel. Het moet een beetje de substantie van afgekoelde custard of vla hebben.
 6. Schenk het roomkaasmengsel over de pecannoten en zet een nacht in de koelkast.

Tip: Versier de cheesecake met gezouten caramel en andere eetbare tierelantijnen. 

Print dit artikel

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *