Vegan appel chai cake

chai appel cake 2 Help! Een veganist
Deze Nederlands-Indonesische-Amerikaanse prinses is eigenlijk gaan koken vanuit de noodzaak om lekker vegan te eten. Ze begon ooit simpel met pastas maar inmiddels creëert ze haar eigen recepten. Haar grote droom is een vegan restaurant te openen in Amsterdam. Tot die tijd kan je bij haar terecht voor catering via https://www.facebook.com/Peachesamsterdam?fref=ts en haar recepten vind je hier!
 

Met Kerst is iedereen welkom. Familie, schoonfamilie, buren, vrienden én aanhang. Het wil wel eens voorkomen dat de avond voor kerst je neef een sms’je stuurt. Hij neemt zijn nieuwe vriendin mee. Oh en klein detail: ze is veganist. Nu is Kerst voor jou hét excuus is om kwistig te zijn met roomboter en is het menu niet bepaald vegan proof.

Geen paniek: hier een snel recept om ook je nieuwe veganvrienden een warme, kruidige kerst mee te bezorgen.

 

Chai appel cake:

Ingrediënten

 • 250 gram bloem
 • 3 theelepels bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 50 gram suiker
 • 4 theelepels plantaardige olie
 • 65 gram appelmoes
 • 160 ml amandelmelk
 • 3 appels (bijv. goudreinetten of elstar)

Chai kruidenmix:

 • 2 eetlepels suiker
 • ½ theelepel gemalen kardemom
 • ½ theelepel gemalen piment
 • 1 theelepel kaneel
 • ½ theelepel gemalen kruidnagel
 • 1 theelepel gemberpoeder

chai appel cake 1

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik van 20x20cm in met bakspray of plantaardige olie.
 2. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, suiker en zout. Schenk hierbij de olie, appelmoes en amandelmelk en mix tot het net goed gemengd is. Voorzichtig dat je niet te lang mengt! Stort het mengsel in het bakblik.
 3. Schil de appels, en snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Leg ze met de dunne kant naar boven in het deeg en druk goed aan.
 4. Bestrooi met de chai-kruidenmix. Zet het bakblik in de oven en bak ca. 35 minuten of totdat de cake gaar is. Wanneer je een satéprikker in de cake steekt, moet deze er schoon uitkomen.
Print dit artikel

2 Comments

 • Alissa zegt:

  Deze cake leek mij echt overheerlijk & gemakkelijk te maken! Ik heb het recept exact gevolgd zoals hier staat beschreven, maar zodra de cake uit de over kwam zag hij er totaal niet uit zoals afgebeeld. Nu geeft dat niet, maar bij de laatste stap (strooi de chai mix over het beslag) gaat het eigenlijk al mis. (zie afbeelding: http://imgur.com/JVk5Ntc)

  Ik denk dus dat het niet klopt om de gehele chai mix over de taart heen te gooien, maar dat een deel van deze mix ook in het beslag hoort te zitten. Nu is de hele cake verpest, omdat de kruidenmix veels te geconcentreerd over de appels heen zit. Erg jammer! Ik had er zo’n trek in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *