Kip uit de oven

kip 2

Relatietherapie

Ga even zitten. Ik wil graag even met je praten. Misschien is het nu nou net niet de juiste timing, financieel gezien. Maar als we deze relatie willen volhouden, dan moet dit gezegd zijn: Je hebt kip.. en kip. En je hebt de Poulet Noir. Je voelt het al aankomen.. ik wil een zwarte kip.

De ene kip is makkelijk en lekker van zichzelf aka the natural beauty. Waar de ander eerst gedressed moet worden met een goede marinade. Audrey Hepburn versus Marilyn Monroe, zeg maar.

Het summum is de Poulet Noir. Eigenlijk hoef je aan dit meisje bijna niks te doen en zal ze altijd sappig zijn. De zwarte Franse kippen lopen minimaal 70 dagen buiten en krijgen 100% plantaardig voedsel. Er is absoluut een verschil in prijs maar dat betaalt zich terug in smaak. Je haalt deze kip bij een goede poelier of hier: http://thuis.lindenhoff.nl/product/boerderijkip-panklaar-poulet-noir-511294/

 

kip


Kip uit de oven

Ingrediënten

 • 1 hele kip(poulet Noir) schoongemaakt
 • 10 blaadjes salie
 • 1/2 citroen
 • 1 bos wortelen, schoongemaakt en door midden gesneden
 • 2 rode uien, schoongemaakt in vieren gesneden
 • 8 tenen knoflook, platgeslagen
 • olijfolie
 • klont roomboter
 • zout en peper

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Leg de wortelen, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Hussel even goed zodat de olie overal gelijk is.
 3. Smeer de kip goed in met zout en peper ook de binnenkant.
 4. Scheur de salie in kleine stukjes en stop die in de buikholte van de kip samen met een klont boter.
 5. Sluit het gat bij poten af met een halve citroen dat scheelt weer opbinden.
 6. Smeer de kip in met olijfolie.
 7. Nu ga ik je iets tegennatuurlijks vragen. Strooi nog meer zout over het bovenste velletje en masseer dat erin. Hierdoor zal je namelijk dat knapperige velletje krijgen.
 8. Zet de kip 10 minuten op 220 graden in de oven. Draai dan terug naar 160 graden en laat haar nog 1 uur en 20 minuten braden.

 

Mocht je nou niet in staat zijn geweest om de Poulet Noir te kopen. Draai dan na 10 minuten terug naar 180 graden. Braadt de kip tussen de 30 tot 45 minuten afhankelijk van de grootte.

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *