Pastinaaksoep

pastinaaksoep 1 Pastinaaksoep

Over het algemeen wordt pastinaak gebruikt om een soep aan te zetten. Ik was een tas vol pastinaak in de schuur vergeten dus ik moest het snel verwerken. Het gebeurt me trouwens best vaak dat ik het eten in de schuur vergeet. Dat staat daar te wachten omdat mijn koelkast vol zit met andere boodschappen zit.

Nee mijn kinderen kunnen hun fietsen niet opbergen. Die moeten buiten in de regen staan. In de schuur staan niet alleen kisten met groenten maar ook vriezers vol heerlijkheden. Eigenlijk ben ik niet zo een goede moeder. Ik laat mijn kids zonder enige gêne ruimte inleveren voor mijn voedsel. Aan de andere kant kan ik het rechtvaardigen door het feit dat ik mijn kastenkamer heb moeten opofferen.

Anyway pastinaak. Ik trok de stoute schoenen aan en maakte er een soep van. Door het anijsachtige smaakje dat aan de witte wortel zit, leek mij de combo met goudreinet en wortel op zijn plaats. Mijn kinderen vonden deze soep heerlijk vooral omdat het licht zoetig smaakt.

pastinaaksoep 4 Ingrediënten

10 personen

 • eetlepel olijfolie
 • klont roomboter
 • theelepel zout
 • 2 uien, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • blaadjes van 10 takjes tijm
 • 12 pastinaken, schoongemaakt en in blokjes
 • 6 wortels, schoongemaakt en in blokjes
 • 3 goudrenetten, schoongemaakt en in blokjes
 • 4 liter warme groentebouillon
 • 4 eetlepels appelstroop
 • 2 eetlepels gehakte en geroosterde amandelen
 • Recept
 • Zet een grote soeppan op het vuur. Laat de boter met olijfolie erin smelten.

Recept

 1. Doe de uien, knoflook, tijm en zout erbij. Bak 10 minuten.
 2. Dan gaan de pastinaak en wortel erbij en laat deze even 8 minuten bakken.
 3. Giet de warme groentebouillon erop.
 4. Kook 20 minuten.
 5. Pureer de soep.
 6. Serveer met appelstroop en nootjes erbovenop. Is de appelstroop te hard? Maak het dan een beetje vloeibaar met water in een pannetje op zacht vuur.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *