Oreo Cheesecake

 

oreo cheesecake 4

Oreocheesecake

Ik ben verzot op cheesecake en op Oreo’s. In dit recept worden deze twee goddeloosheden met elkaar verbonden. Het is echt heel makkelijk te maken maar het effect zal groots zijn.

Ingredienten

 • 600 gram monchou roomkaas
 • 400 ml slagroom
 • 200 gram suiker
 • snuf zout
 • theelepel vanille essence
 • 32 Oreo koekjes
 • 75 gram gesmolten boter

oreo cheesecake 5 Recept

 1. Bekleed een springvorm van 22 centimeter met bakpapier.
 2. Doe 16 Oreos met de boter in de keukenmachine. Druk het koekkraam mengsel in de springvorm.
 3. Klop de slagroom met de suiker stijf.
 4. Roer de roomkaas met het zout en de essence zacht.
 5. Doe de slagroom bij de roomkaas en verkruimel er 8 Oreos in. Spatel de koekjes door het roommengsel.
 6. Giet de roommassa in de vorm.
 7. Zet minimaal 4 uur maar liever een nacht in de koelkast.
 8. Haal de taart uit de vorm en druk aan de zijkanten 7 Oreos ter versiering. Verkruimel er 1 Oreo overheen.

oreo cheesecake 3

Print dit artikel

5 Comments

 • Sabine zegt:

  Zeg houdt es op met al die lekkere recepten! Zo komt er natuurlijk niets terecht met die goede voornemens haha!

 • Silvana zegt:

  Ik heb hem gemaakt en hij is echt overheerlijk! Hij is bij mij alleen wel vrij slapjes. Zodra ik er een puntje uitsneed zakte hij aardig in elkaar. Enig idee hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

  • Miljuschka zegt:

   Hi Silvana,

   Ik zou de taart sowieso een nacht tot een dag weg zetten. Heb je eerst de slagroom stijf geklopt? Ik zet m soms ook even een uurtje in de vriezer als ik de taart ergens mee naartoe neem. Ik hoop dat je hier wat aan hebt x

 • Banu zegt:

  Ik kan bijna niet wachten – haeamlel niet nu ik de foto’s van de taarten en koekjes heb gezien!Hoeveel tijd denk je dat het zal kosten om het e-book te maken (ofwel: hoe lang zal ik de spanning moeten verdragen)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *