Makreel-truffel-rilletes op een krokant bedje van zeewier

makreeltruffel

In de aanloop naar kerst zijn er ontzettend veel borrels en feestjes waar je act de pressante moet geven. De drank die er staat is het leukste deel maar nu wordt er ook vaak verwacht dat je zelf iets meeneemt. Vandaar dat ik een paar hapjes heb bedacht die een instant succes zullen zijn. Je kan ze makkelijk maken, vervoeren en het zijn crowdpleasers.

Waarschijnlijk denk je wanneer je de titel heb gelezen dat ik lieg. Maar het is echt zo, dit is heel makkelijk te maken. Gevulde eieren zijn hierbij vergeleken een intens project. Je hebt 3 goede ingrediƫnten en 5 minuten nodig en dan ben je er. Het oogt als een million dollar amuse.

Makreel-truffel-rillettes op een krokant bedje van zeewier

makreeltruffel 4

ingrediƫnten

  • 2 gerookte peper makreel filets
  • 3 eetlepels truffelmayonaise
  • zak zeewierchips (deze haal je bv bij landmarkt/marqt)
  • zout (maldonzout heeft van die mooie vlokjes)

Recept

  1. Trek de makreel uit elkaar in kleine stukjes en doe in een schaal. Controleer ondertussen goed of er geen graatjes meer inzitten.
  2. Doe de mayonaise bij de makreel en roer goed door elkaar.
  3. Leg de zeewierchips op een schaal en doe de makreel-truffel-rillettes erboven op. Strooi er wat van het zout bovenop.

Tip! Maak de makreel alvast thuis klaar en bouw het pas op waar het gegeten zal worden. Zo blijft de chips lekker krokant.

makreeltruffel

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *