Aan tafel met… Lieke van Lexmond

lieke 2

Aan tafel met… Lieke van Lexmond

Om de week op zondag vind je een interview op foodmyfavoritedish.com over eten met leuke mensen. Deze week: Lieke van Lexmond. 

Wat is jouw eerste herinnering aan eten?
“De verse groenten van het land. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje. We kookten altijd met verse streekproducten en groenten van eigen land.”


Wat kookt jouw moeder het lekkerste?
“Mijn lieve moeder is een erg goede kok en maakt heerlijke gerechten. Van lekkere Indonesische Rendang, gehaktballen tot ovenschotels… blijft verrukkelijk om aan te schuiven bij haar!”


Hoe ben je opgegroeid met eten?
“In onze achtertuin had ik mijn eigen moestuin. Het moment dat er groenten zichtbaar werden,was ik iedere keer weer mega trots. Een hele mooie manier om je voedsel te koesteren en creatief te zijn met gerechten die je daarvan kon maken.”


Hoe moet eten zijn?
“Zo vers mogelijk en zo min mogelijk bewerkt. Ik geloof in goede kwaliteit van eten en leven, dus genieten!”


Wat is jouw go-to-meal, oftewel het gerecht waar je het meest op terug valt thuis in de keuken?
“Ik ben erg gek op avocado, dus ik merk dat ik dit vaak gebruik in salades en/of op broodjes. Verder kook ik graag Italiaans, mooie pasta’s, lekkere salades van Ottolenghi zijn ook top.”


Had je tijdens jouw zwangerschap cravings?
“Ik heb erg veel behoefte aan hartig eten gehad. Grilworst was ineens favoriet 😉 Verder was ik me extra bewust van de verantwoording die ik heb naar mijn kleintje. Veel groenten, goede voedingsstoffen, vette vis en extra vitamine supplementen. Visolie, vitamine D, foliumzuur, ben een vaste klant bij De Vitamineshop op de Beethovenstraat. Ook voor verse shakes trouwens!”


Favoriete ontbijt?
“Ben gek op een gekookt eitje, maar houd ook van havermoutpap met vruchten en noten.”


Guilty pleasure?
IJsjes van Beluga (waterijsjes met cocos, passievrucht ..mmmmm)


Lekkerste drankje?
“Verse jus, water en een mooi glas rode wijn. Tijdens mijn zwangerschap kon ik echt genieten van een Ginger Ale, koud, met ijs in een wijnglas!”


Koffie of thee?

“Thee ben ik gek op, kruidenthee, jasmijn, verveine. Ook kan ik enorm genieten van een hele goede koffie verkeerd; een klein beetje koffie en vooral veel romige melk erbij met dik schuim!”


Welke buitenlandse keuken eet je het liefste?
“Japans, ik ben stapel op sushi!!! Verder Italiaans en kan ook erg genieten van de Spaanse ham met knapperig wit brood en olijfolie.”


Welk kookboek vind jij het fijnste?
“Alles van Yotam Ottolenghi!”


Ben je een uit-eter of thuis-eter?
“Beiden erg leuk. Luxe om aan te mogen schuiven, maar de zeer ontspannen ambiance van thuis is niet snel te evenaren.”

 

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *