Hartige taart van geroosterde groente en vegan tofu ricotta

Hartige taart van geroosterde groenten en vegan tofu ricotta

Deze Nederlands-Indonesische-Amerikaanse prinses is eigenlijk gaan koken vanuit de noodzaak om lekker vegan te eten. Ze begon ooit simpel met pastas maar inmiddels creëert ze haar eigen recepten. Haar grote droom is een vegan restaurant te openen in Amsterdam. Tot die tijd kan je bij haar terecht voor catering via https://www.facebook.com/Peachesamsterdam?fref=ts en haar recepten vind je hier!

 
December is een maand van overdaad en overvloed. Als we niet aan het eten zijn, staan we in de keuken en andersom. Taarten, cakejes, koekjes, kerststollen, kerstkransjes, oliebollen… Heerlijk hoor. Maar om met oud&nieuw nog in dat kerstjurkje te passen is het tijd een kleine pauze in te lassen. Een dagje geen vlees en minder vet. Goed voor het milieu en goed voor de gemoedsrust. Maak het jezelf vandaag gemakkelijk: het deeg voor deze taart komt uit een pakje. Scheelt tijd en rommel… geniet van je dag!

vegan groente taart 3

Ingrediënten 

 • 1 biet
 • 1 flespompoen
 • 1 grote rode ui
 • geschilde zoete aardappel
 • 2 tenen knoflook, geplet
 • 100 ml olijfolie
 • kant-en-klaar (diepvries)deeg met plantaardige ingrediënten
 • Handje gehakte basilicum
 • Handje pijnboompitten

Voor de tofu ricotta:

 • 450 gram (extra stevige) tofu, verbrokkeld
 • 3 tenen knoflook
 • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 1 theelepel oregano (gedroogd) of 1 eetlepel verse oregano
 • 1 theelepel zout
 • eetlepel citroensap

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een rechthoekige quichevorm (30 x 11 cm) in met bakspray of plantaardige olie. (Je kunt natuurlijk ook een ronde quichevorm of een springvorm gebruiken).
 2. Snijd de biet, pompoen, ui en zoete aardappel in grove stukken van 2 cm. Leg ze samen met de geplette knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schud het geheel een paar keer goed om en verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Bak 20-30 minuten in de oven totdat de groenten gaar zijn en lekker bruin geroosterd.
 3. Bekleed de quichevorm met het deeg en bedek met bakpapier. Vul de vorm met gedroogde rijst of bonen (zodat het deeg niet rijst terwijl je het bakt). Bak de korst blind in 10 minuten.
 4. Maak ondertussen de tofu ricotta. Prak de verbrokkelde tofu met de geperste knoflook, olijfolie oregano, zout en citroen. Vul de blindgebakken bodem met het tofumengsel en zet het ca.15 minuten in de oven of totdat het stevig geworden is.
 5. Leg er de geroosterde groenten op en zet nog 5 minuten in de oven om op te warmen. Garneer met de basilicum en pijnboompitten.
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *