Gekarameliseerde lavendel kippenpoten

gekarameliseerde kippenbouten met lavendel 5
Rust in de tent

We zijn halverwege december! Sinterklaas is vertrokken, kerst en oud en nieuw zijn in aantocht. Bij mij zijn alleen nog mijn zoon, oma, moeder en schoonmoeder jarig. Oh waar ze dat vieren? BIJ MIJ NET ZOALS KERST EN OUD EN NIEUW! Niet schreeuwen Mil… Ok.

Het is volledig mijn eigen schuld omdat ik het vooraf zo leuk vind om een feetje te organiseren en ik de enige ben met een feesthuis. In mijn huis is het namelijk toch altijd al een zooitje wat in schril contrast staat met de showroom huizen van de rest van de familie.

Ik kan gewoonweg daar niet met mijn spijkerbroek op de witte bank te gaan zitten omdat die zo wit is. Laat staan dat ik die ragebollen van me los durf te laten op het maagdelijke interieur. Ondanks dat ik constant de relaxte zelve veins te zijn, moet ik m’n best doen om niet constant te schreeuwen.

Dit recept is mijn culinaire EHBO tot sanity. Fijne bijkomstigheid is dat het hele huis naar lavendel zal ruiken. Ik kan je ook aanraden om dit te maken wanneer je een relatiecrisis hebt. Eet dit en praat.

Gekarameliseerde lavendel kippenpoten

gekarameliseerde kippenbouten met lavendel 4

 

Ingrediƫnten

2 personen

  • 4 kippenpoten
  • eetlepel lavendel
  • 2 eetlepels honing
  • zout en peper
  • olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Smeer de kip in met olijfolie, zout, peper, honing en lavendel en leg in een braadslede.
  3. Doe de kip in de oven schakel meteen terug naar 175 graden. Laat ze 50 minuten in de oven staan
Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *