Super simpele groene asperges

Vandaag een heerlijk aspergerecept: geroosterde asperges uit de oven. Supersimpel, maar zó lekker.

Wat heb je nodig:

2 bossen groene asperges

4 tenen knoflook

olijfolie

zout en peper naar smaak

balsamico azijn

Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

1) Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een overschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie in en breng op smaak met zout en peper. Sla de knoflooktenen plat met een mes en voeg ze toe aan de ovenschaal. Plaats dit 20 minuten in de oven.

2) Wanneer de tijd erop zit, komt de magie. Sprenkel over de loeihete asperges de balsamico. Dit knettert en verdampt – tot mijn grote vreugde. Rasp er Parmezaan over heen naar smaak. En geniet van deze stropige, zoutige en gezonde lekkernij.


Unknown-6

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *