Koolrabi carpaccio

Biologische markten zijn fantastisch. In Amsterdam is het er altijd zo druk als een warme zomerdag op Zandvoort. Gelukkig is het in Amstelveen op de eko-markt altijd rustig. Ze hebben er een breed assortiment, van verse soorten zeewier tot in een steenoven gebakken pizza. Mijn oog viel dit keer op de koolrabi; een groente die in mijn ogen veel te weinig wordt gebruikt. Doe eens gek, en maak deze koolrabi carpaccio!

Hoe maak je het:

1)Kook de koolrabi zes minuten in ruim kokend water. Spoel de koolrabi daarna af onder koud water.

2) Doe de tijmblaadjes met het zeezout in een vijzel en maal fijn. Doe het limoensap, de honing, olijfolie en peper naar smaak bij de tijm. Roer het door elkaar: dit is de dressing.

3) Schaaf de koolrabi en radijsjes met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf op de fijnste stand zodat er bijna doorzichtig dunne plakjes ontstaan. Drapeer de groentes op een bord en sprenkel de dressing eroverheen. Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

Print dit artikel

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *