Heerlijk makkelijk voorgerecht: gepofte bietjes met geitenkaas en honing

gepofte-bietjes-met-geitenkaas-honing-650x420

Bietjes roepen bij mij automatisch de warme herinnering op dat ik aan de keukentafel bij mijn oma zat. Ik was altijd veel bij mijn grootmoeder, als mijn moeder moest werken of studeren. Ze is nog steeds een struise vrouw die graag eet, kookt en mij de les leest. Heerlijk vind ik haar bietensalade die zij altijd maakte van voorgekookte bietjes.

In mijn moestuin staan altijd bieten, omdat ze zo makkelijk te kweken zijn. Je kan ze op duizend en één manieren bereiden en dan krijg je het loof ook nog eens cadeau! Dit is een gerechtje dat ik vaak maak als ik vrienden te eten krijg. Het is een makkelijk recept met dat je als voorafje kan serveren. De kleuren die ontstaan op het bord zijn een schildering van de natuur.”

 

gepofte-bietjes-met-geitenkaas-honing2-512x341

Wat heb je nodig:

5 rauwe bieten

100 gram zachte geitenkaas

Honing, naar smaak

5 takjes tijm, de kruiden van de takjes geritst

Het recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze op een ovenschaal. Pof de bieten tussen de 25 of 45 minuten. De tijd hangt af van de grootte van de biet.

Haal ze uit de oven en open de pakketjes. Voorzichtig… dit is heet! Verwarm nu de grill in de oven op de hoogste stand.

Snijd de bieten kruislings bovenop in. Nu duw je met je vinger in het midden van het kruis, waardoor de biet als het ware als een bloem open gaat. De opening vul je met geitenkaas. Op de kaas strooi je de tijmblaadjes en sprenkel je wat honing.

Zet ze nog 5 minuten onder de grill. Smakelijk!

 

gepofte-bietjes-met-geitenkaas-honing-512x341

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *