Aspergesalade met anijs-dressing

Het aspergeseizoen is in volle gang. De meeste aandacht gaat bij dit startsein uit naar de witte variant. Ik hou absoluut van het witte goud, maar de groene asperges staan bij mij minstens één keer per week op tafel. Ze zitten boordevol antioxidanten, proteïne, vitamine B en vezels. Je kan eindeloos en vrijwel risicoloos met de groene asperges variëren: grillen, in slierten, stomen, koken, roosteren.

Wat heb je nodig:

1 bos groene asperges

1 theelepel geraspte schil van een biologische sinaasappel

1 flinke theelepel anijszaad

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook, fijngeraspt

1 theelepel citroensap

1 theelepel honing

mandoline/dubbelzijdige aspergeschiller

optioneel: 1 handvol eetbare bloemen, of anders: hazelnoten en amandelen

Hoe maak je het:

1)Schaaf de asperges in slierten met de mandoline of aspergeschiller.

2) Verhit op zacht vuur de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Maal de anijszaad fijn in de vijzel en voeg toe aan de olie. Wanneer de zaadjes beginnen te sissen/knisperen kan je de knoflook eraan toevoegen. Zet nu het vuur uit.

3) Rasp de sinaasappelschil boven de nog hete olie. Maak de dressing af door de honing, citroensap, peper en zout toe te voegen. Giet de dressing over de aspergeslierten.

4) Als laatste verdeel je de eetbare bloemen over de salade, indien je deze kunt vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar viooltjes omdat deze een notige smaak hebben. Maar gaat dit je wat te ver, of kun je geen eetbare bloemen vinden, vervang ze dan door wat fijngehakte hazelnoten en amandelen.

Print dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *